EN BG

колорадски бръмбар

Глупав и заблуден българин, окичен с „колорадска” лентичка* и развяващ руското знаме, за да демонстрира, че подкрепя мракобесния диктаторски режим на Путин в Русия, както и действията на сепаратистите от самопровъзгласените Донецка и Луганска народни републики в Украйна. От последните идва и самото название „колорадски бръмбар”: така останалите, проевропейски настроени украинци, наричат презрително сепаратистите и техните поддръжници – заради споменатите по-горе „колорадски лентички”, които те носят, закачени най-често на гърдите.
____________________
*раирана жълто-черна лентичка (напомняща окраската на колорадския бръмбар), направена по образеца на т. нар. Георгиевска лента, украсяваща някои военни отличия за заслуги към Русия.

Гледам по разни чествания, свързани с историята на Русия, се забелязват тук-там и по няколко „колорадски бръмбара” – някои си закачили лентичките на гърдите, други – на рамото, трети си ги вързали на антените на колите... Викам си: „Ееей, много заблудени хора има в тая наша България...!”

от Ентомологов-рибен-троп-троп соцлагер – бивш, 31 Jul 2015 в 08:19:33 ч.
6
3
Добави алтернативно значение

Докладвай нередност